Medicatie op school

Eerst en vooral willen we benadrukken dat een zieke leerling niet op school thuis hoort.
Het genezingsproces verloopt sneller indien de zieke leerling de nodige rust krijgt.
Bovendien verkomen we dat andere leerlingen of leerkrachten ook ziek worden.
Het kan gebeuren dat een kind op school toch medicijnen moet nemen.
Bv. omdat de antibioticakuur nog niet is afgelopen
Bv. omdat hij elke dag een bepaald medicament moet nemen

Leraren zijn echter niet bevoegd om zomaar medicijnen toe te dienen.
Daarom vragen we u een aantal regels te volgen:

• De school aanvaardt enkel medicijnen op voorschrift van de dokter.
    De dokter moet hiervoor een attest invullen dat zowel de dokter als de ouders ondertekenen.
  • Zonder attest krijgt uw zoon/dochter op school geen medicijnen.
    Ook niet bij uitzondering.
    Leraren zijn niet medisch geschoold en zijn volgens de wet strafbaar als ze dat wel doen.
  • Geef de medicijnen liefst rechtstreeks aan de leerkracht in een beveiligd doosje.
    Geef de medicatie per dag af.
    Het mag ook per week maar dan moet het in een speciaal pillendoosje met de juiste dosering per dag.
    Op het pillendoosje moet de naam van uw kind staan.
    Indien het niet haalbaar is om de medicatie persoonlijk aan de leerkracht te geven, mag het ook in de boekentas van uw kind.
    Dit moet u dan echter afspreken met de leerkracht zodat deze hiervan op de hoogte is.